در ادامه خواهیم گفت که شناخت انواع cms ها چه اهمیتی برای یک محتوا نویس دارد اما در اینجا به تفاوت دسترسی نویسنده به پنل کاربر و کسی که دسترسی ندارد خواهیم پرداخت. cms مخفف (Content Management System) به معنی سیستم مدیریت محتواست که هر وبسایتی برای راه اندازی علاوه بر اختصاص یک دیتای نگهدارنده اطلاعات که با سرویس هاستینگ میشناسیمش و همینطور یک دامنه یا دامین که نام سایت را شرح میدهد احتیاج به یک سرویس مدیریت داده ها دارد که ظاهر سایتمان را بهمراه تمام إلمان ها و حذف و اضافه ی داده ها از طریق آن انجام میشود. در واقع یک اتاق فرمان و کابین خلبان است. از انواع cms های معتبر دنیا میتوان به وردپرس و جوملا اشاره کرد که به دلائلی محبوبتر و پرکاردتر از سایر cms ها هستند مانند (Drupal ؛ Texpattern یا EXPRESSIONENGINE)
هر محتوانویسی باید علاوه بر آشنایی با برنامه ها و دانش متنی به یکی از سیستم های مدیریت محتوا اشراف داشته باشد تا طبق استانداردها و افزونه های راهنمای آن بتواند بهترین محتوا را تولید کند. وردپرس محبوبترین و پرکاربردترین cms کشور است که بعضی کارفرماها اختیار دسترسی به پشتیبانی cms را به نویسنده محتوا میدهند تا بعد از آماده سازی پیش نویس مستقیمأ در سایت منتشر کند، وردپرس پلاگین یا افزونه های بسیاری برای هرچه بهتر مدیریت کردن وبسایت دارد یکی از محبوبترین آن افزونه ی Yoast است که محتوای متنی را برای بی نقص ترین بودن از نظر سئو مدیریت میکند. پیشنهاد میکنم برای اطلاع کامل از کارکرد سئو در ترند شدن حتمأ مقاله ی «سئو و اهمیتش در افزایش فروش» را مطالعه بفرمایید.
عنوان سئو / نام مقاله ی شماست که در ادامه ی نام سایت نوشته میشود و مهمترین بخش در نوشتن یک مطلب سئو شده است. باید کوتاه، حامل ماهیت متن، جذاب و سرچ خور باشد.
پاراگراف اول/ میبایست عنوان سئو در کلمات ابتدایی به شکلی که معرفی نامه بهم نخورد قرار بگیرد و کل پاراگراف باید علاوه بر شرح کل مطلب خواننده را برای همراهی تا انتهای مقاله نگه دارد.
متن اصلی /حامل تحقیقات و بررسی های انجام شده است که با رویکرد رفع نیاز کاربر بدون اینکه حوصله سر بر باشد با تقسیم هنرمندانه کلمات کلیدی نوشته میشود.
توضیحات متا/ همان پاراگرافی ست که در پنل ابتدایی گوگل از هر وبسایت یک توضیح یکی دو خطی ارائه میدهد؛ که اگر توانستید درهمان حد جستجوگر را سحر کنید شرط را برده اید.
مهم ترین بخش های یک مقاله با قابلیت تجاری سازی همین ها بودند که میبایست بهمراه چند تکنیک دیگر منتشر شود. پس تا اینجا با قابلیت های یک نویسنده که به پنل کاربری کارفرما دسترسی دارد آشنا شده اید؛ اما نوع دوم کسی ست که تنها سفارش نوشتن میگیرد. موضوع از جانب کارفرما به شما داده میشود و میگوید مثلآ در 5 مقاله ی مجزا راجب «مبل تخت خواب شو» برای من محتوای سئو شده بنویس. پیش از طریقه ی نوشتن باید گفت کسی که به پنل مدیریت سایت دسترسی ندارد کارش بسیار سخت تر است چون بدون اطلاع از سایر کلمات کلیدی کارفرما، و همینطور سایر صفحات سایت او باید مطلبی سئو شده بنویسید واین یعنی نویسندگی با تبحر بالا که میتواند قیمت بالاتری نیز داشته باشد. شما میبایست راجب مبل های تخت خواب شو یک تحقیق کلی کنید و 5 عنوان مختلف را با قابلیت سرچ پذیری ازآن خارج کنید. (سرچ پذیری یعنی خودرا جای مردم قرار داده و طرز نوشتن آنهایی را که دنبال همچین محصولی هستند در «عنوان سئو» خود قرار دهیم) مثلآ:
قیمت مبل های تخت خواب شو/ مزایای مبل های تخت خواب شو/ اختلاف وزن مبل های معمولی با تخت خواب شو/ ارزانترین فروشنده مبل تخت خواب شو در تهران/ کیفیت فنر مبل های تخت خواب شو/ ابعاد مبل های تخت خواب شو/ و کلی مطلب دیگر که میتوانید از همان موضوع پیشنهادی کارفرما استخراج کنید و راجبش مطلب بنویسید. برای کسی که به پنل مدیریت سایت دسترسی ندارد بیش از پیش باید «سایر صفحات سایت و کلمات کلیدی مد نظر» کارفرما اهمیت داشته باشد که با پرسیدن و دیدن سایتش راحتتر میتوانید به آن برسید.